Selasa, 5 April 2011

miss adek beradik munshi so much


Assalamualaikum

haa mata dah terkebil-kebil..terkelip-kelip..tapi jari stil bertenaga mau menaip..ishh jari ni..mcm mkn biskut tiger plak..ada tenaga lebih!..hehe..okey2..straight to point je kn kn..ha dr tajuk kat atas pun dah taw kan shila miss kat sape?..cume tak tahu sape adek beradek munshi shila kan kan..

time shila form 2,shila pindah sekolah..dari smk bukit katil form 1 ke smk munshi abdullah batu berendam..dari sekolah harian ke sekolah agama..ehh bdk agama ke shila??opss silap2..bukan sekolah agama,tapi sekolah asrama..dekat sekolah munshi mmg ada due aliran..agama and akademik mcm biasa..shila x amik arab..

ehhh2, pjgnya story intro..smp 2 perenggan..haha..kalo dah start menaip mmg susahlah mau berhenti..now jam kat laptop ni dah menunjukkan kol 12.52 am..so dah masuk hari selasa bersamaan 6april 2011..

tetibe hati sayu gyle..teringt mcm mana alam time sekolah2..time kat munshi..shila kat munshi 2 tahun..form 2-3..then pindah lg..heeee..mmg kaki pindah lah shila ni kan..nak kata ada langgar rules kat sekolah..ohh tak ada ye..kalo x siap keje tu je pernah..hehe..

dekat munshi..shila ada 10 org adek beradek..kira shila ni dipanggil "angah"..sbb shila lahir awal 19 jan..gelaran tu kteorg kekal smp sekarang..tu yg membuatkan shila sygggg gyle kat dieorg..time kat munshi, susah senang shila..mereka sentiasa ada..kire perfectlah..dieorg bole jadi pendengar setia..penceramah bebas..dan pengkritik..dan cikgu jugak taw..

picx kat atas ni time kteorg jumpe on may last year, dari kiri farah(along)..shila(angah)..auni(achik) dan atik(anje)..

okey now shila nk story kenapa shila rindu mereka?..korang tak mau baca..sila abaikan yeee..=)
shila rindu farah(along)
farah ni lahir on 9 jan..10 hari awal dari shila..anak sulung..kire perangai farah ni mcm shila jugak lah..lemah lembut je..haha..shila lemah lembut ke??..tp farah ni yee taw,lemah lembut..baik hati..kire kteorg ni same je pendapat..mayb kami sama2 lahir bulan 1 dan kami ank no 1..haha

shila rindu auni(achik)
auni ni orgnya tegas..pendapat die pun sgt bernas..boleh pakai..pandai taw..tu lah dalam tegas2 die bakal nurse..ohh sunggh tak percaye shila..tp tu lah auni..die ni dlm tegas2 seorg yg jiwang dan sgt2 amik berat dekat kwn2..haaa, auni ni cousinnya bakal suami shila..shila kenal ngan bakal suami shila time weeding kat umah kakak auni..heee..malu lah!tak sangka dah nak naik pelamin pun..insyallah..

shila rindu atik(anje)
atik ni pulak lain..sgt2 lah manja..mmg sesuailah dgn gelaran yg kteorg bg tu..kenekan..dalam kalangan kwn2 shila atik ni pandai mengajar org..x kedekut ilmu langsung..atik akan ajar org yg die ajar smp org tu faham..kalo tak faham..die akan ulang lagi..atik manja, mmg sesuailah ngan status die ank last..sgt2 care pasal family..shila,smp sekarang bole ingt lagi muke atik menaggis..kalo teringt mesti shila pun rasa nk nanggis..(ehhh2,baru ckp da melelh pun..heee)
atik ni, akn susah hati bile dgr problem membe2 die..rindu nk story ngan atik!


picx kat atas..zaidah(ude)..shila(angah) and farah(along)..

shila rindu zaidah(ude)
zaidah ni orgnya sopanje..baik..suke gosip gak mcm shila..tp gosip baik2 je kiteorg ni..haha..kteorg mule baik sbb dulu2 lah..time cinta monyet dulu..ex bf zaidah bf shila..haha..dah la kteorg sebelah dorm je..heee...tu cite dulu..tp skrg,shila dah ada hazrin!sygg die sorg je yee.harap maklum..hehe..kadang2 shila bercerita ngan zaidah smp lewat mlm..smp tido pun kat bilik die..heeee..rindu nk cite2 ngan awk gak lah ude!


picx dr kiri atie..comel..auni..aiman..shila..zaidah..zima n atik

shila rindu atie
sbb atie comel! heee..x lah..shila rindu semua pasal atie..atie ni time sekolah dulu pegawas..atie ni mcm fah and shila gak ank 1st.,.sifat lemah lembutnya terserlah..kalo atie marah x takut..tp kalo betul2 marah..shila gerun jugak!..heee..atie sentiasa menyokong kwn2 yg lain..and sentiasa bg pendapat yg baik utk kami ikut..atie ni mcm shila..adekk2 lagi tinggi taw dari kami.. :)

shila rindu comel
comel,kalo comel baca ni..shila nk bgtaw,shila rindu nk tdo ngan comel..heeee..time kat sekolah dulu..shila ni mmg suke tido dorm comel dan atik..atik n comel 1 dorm..shila ni penakut sikit..so mmg kire tiap2 harilah lari ke bilik dieorg ni..actualy,kteorg mmg x dibenarkan tido dorm lain selain dorm sendiri..tp shila kan penakut sikit..so hentam je lah..haha..time kat asrama dulu,shila ni ajk keselamatan..kire tutup pagar,check org tiido dorm lain ke x..ha tu semua keje shila..tp shila yg tido dorm lain..heee..smp shila ade loker sendiri kat dorm dieorg..

"aduhh teringat plak,jam loceng shila kene rampas ngan cikgu hamidah..heee"korg ingt x?


shila rindu aiman
ha aiman ni pun seorg pegawas jugak taw..tp die lain dari atie..tegas sikit..heeee..aiman ni manis je orgnya..shila rindu nk tgk aiman senyum..chantik!...pakai spek,mcm shila jugak..tp shila dah x pakai pas operation hari tu..setegas tegas aiman,hati die lembut taw..sensitf terhadap semua..mcm shila n lain2 gak..heeeee..kalo x silap shila,shila ada adek angkat yg duduk 1 dorm ngan aiman..betul ke ke?ingt2 lupe dah ni..hai, maklum lah..makcik ni dah tue..haha

shila rindu fiza
yelah..adekkkk..!..fiza tak ada kat gambar diatas..gambar kat bawah ada..nanti shila tunjuk yg mana k..fiza ni ank pakcik othman..heee..ehh,bukan tu yg shila nk cite..shila rindu kat fiza sbb fiza ni penyayang..kire ada sifat keibuanlah..kalo jadi ibu ni,comform comel! (ehh,tersedak pulak si comel nanti..heee..ok2,kite tukar,bukan comel but cute! )haha..teringt time sek..ehhh,romentik taw fiza ni..comel je ngan kimi.. insyallah,moga berpanjangan..amin..

shila rindu atiq
haaa..harap maklum..ini bukan atik diatas..ini atiq lain..atiq tak ada dlm gambar..ha,atiq ni..pas je pmr mmg dah x jumpe lah smp sekrang..rindu atiq..sbb atiq sekelas ngan shila..ohh rindu gak ngan gelak die..mcm ngade2..tp not lah..tu lah yg shila rindu..dgn spek die yg old skol tu..mmg trandmark die kot..heeee..tp rindu kat die..atiq2..lamanya x jumpe!..atiq ni bukan org melaka..tp org kl..tu yg sgt2 susah lah nk jumpe..

shila rindu rima
rima fitri yanty..haaa ingt lg..ohh mana leh lupe..nama rima sedap..tp maaf ye,sedap tp tak boleh mkn pun..tp ejaan tak sure lah betul ke tak tu..heeeee...rima ni kurus je orgnya..dulu time upsr..5A taw..mmg pandai rima..smp sekrang pun kurus lg..=)..ha bile dah bercakap susah nk berhenti..heee..tp rindu nk dgr cite2 yg x berhenti tu...mesti ade je kteorg ni mau gelak!heeee

shila rindu saadah
saadah,ni sorg lg..pas pmr pun shila dah tak jumpe2 smp lah sekarang..pernah gak dulu dpt msg dr saadah..mmg rindukan sikap gyle2 saadah ni..saadah ni pun bukan org melaka tapi orang pekan pahang..ehh bakal kampung suami shila..insyaallah, kalo saadah stil duduk umah sama shila nk try lah cari die..sbb taman peramu jaya tu dekat je ngan umah mak mertua shila..

kteorg pernah berjanji..akan buat reunion on 20.10.2010..ha time tu melaka diisytiharkan melaka maju..tp tak dapat..masing bz stdy..then,mmg shila taw ada plan tukar tarikh lain..hmm tp shila tak taw pulak..sedih x dpt meet mereka!..tak pe..next time ye..

***




**






*
gambar kat bawah ni..time shila x join dieorg..shila xtaw tarikh baru reunion..tp shila hapi tgk gambar2 dieorg ni ceria je...=)

dari kiri,
auni..fiza..rima..atie..zahidah..dan farah

fiza & rima yg shila story kat atas..tp gambar kat atas tak ada..ni gmbar mereka

aduhh jelousnya tgk dieorg..heee..bkn jelouse ape..rindu kat dieorg ni..tanpa korg,shila tak tawlah shila ni akan jadi apa..sbb korg yg terbaiklah..korang sentiasa ada ngan shila setiap masa..heee..nama pun duduk asrama..mestilah ada je..siang mlm bersama..tido pun sama..bangun..mkn..tido balik..heeee..semua sama..solat lah..yg tak sama,masuk toilet..hahaha..

sygg korang sgt2..mmg rindu sgt kat korang! shila ingt lg kata2 shila,sape dikalanagn kte yg kawen dulu kene belanja mkn besar! heeee..kire private party for we all kan..ha dum dum..hamik shila yg kawen dlu..insyaallah shila akn tunaikan janji..pas shila weeding nanti k..da selesai semua nanti kte makan besar k..insyaallah..mmg tak pernah lupe..dan dah ingtkan pun kat hazrin..kene belanja adek bradik munshi mkn..heeee..jam pun dah 1.58am..mata da mmg tak boleh bukak sudah!..good nite

akhir kata, sygggg korang! rindu dekat kenangan2 kte dan kamo semua..

lots of love,angah!

4 comments:

Nur Izzaty berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Nur Izzaty berkata...

ermm..miss shila jgk..sorry x dpt gtau da latest date mse reunion ari tu sbb kite pun tau last min..whatever pun..miss u so much..hope pas ni bleh jmpe pastu semue ada..yang pasti..mkn bsr tu kitorg tuntut tau..huhuhu..

shila berkata...

To Comel: heee..tak pe..yg reunion tu..next time kte wat lg k..lg pun mmg susah korg nk contact kte,sbb kte selalu tukar no kn..heee..sory2..ha yg mkn besar tu,sure! insyallah..mmg ingt smp bile2 comel..heeee..rindu comel sgt2!

auNie berkata...

huhuhu...
t'haru.. :_)
miss korg sume...rse cm nk blik zaman munshi je...
plg hepy la kt munshi...
cyg korg ketat2..to angah..
tahniah...da nk jd wife owg da pn kwn achik ni..x sangka kn?pejam celik pejam celik...da nk kwen da kwn kitew yg sorg ni...pas ni cpe la plak..huhuhu..TUNGGU...pe2 pn...cpe je kwen kne blnje mkn besar..bru la fair n square..kn angah kn?mse 2 la nk jmp sume...n tgk bape da ank2 korg t..
hahahaha...(brangn je..)