Selasa, 20 Mac 2012

im pregnant?

Assalamualikum

mlm2 ni tetibe mau kongsi story pasal pregnant pula.. ;) so to u all x mau baca..sila abaikan post ini ye... ok, bermulanya disini

3 jun 2011 : my weeding..shila dapat taw pregnant on 14 nov 2011..kiranya 4 bulan perut shila 0..after 1 month kawen mr husbn dah start keje 3 bln then balik..n nk p keje balik shila pula da start muntah2..dari jam 1.30 hingga ke pagi...ishhhh, x sedap perut lahhhhh...x kan salah mkn kot...mr husbn ok je x kene keracunan ke mcm shila ni?...mr husban kata pregnant kot sayang?...ishhh x kan pregnant kot..tp kalo pregnant...yabedabedooooooooo...hahaha

time tu sebenarnya shila still bekerja 'cikgu tadika' di pekan pahang...aiyoooo sgt x larat nk p keje..so, p hospital check air kencing semua....yes! im pregnant!

tp sejak tu shila muntah malam..pelikkan...org morning sickness shila ninght sickness pula..hehe

baby boy ke gul??

di awal kehamilan sampai lah sekarang semua x berhenti meneka..my baby is boy or gul...hehehe..seronok dgr mereka teka teki..hehe..


teka teki mereka
** uhhh muke berseri2 lah..suke make up..boy ni
** wahhh shape pinggang still ada lagi..lelaki ni
** rajinnya duk dapo...comform gul
** perut x besar, tp punggung yg besar..pompuan lah
** 6bln kaki dah bengkak? ehhh KEMBAR ke?? -ayat ni mak ngah shila yg ckp..mak pegantin tu..dia lahir ank kembar..nenek shila lahirkan 4 kembar.. 2org boy januari and 2 gul in dec..insyallah kalo ada rezeki kembar..alhamdulillah..

shila ada scan time tu shila 18 minggu, baby dah nampak cume jantina x nampak lagi..kalo p skrg ni comform dah nampak..tapi insyallah..soon..husban shila pula balik hujung bln 6 time tu shila da 8 bln...

now shila dah 6 bln alhamdulillah..doakan shila n bby selamat and sihat..

berat badan???

aiyoooo..malulah!..hehe..sbb mmg dah gemuk skrg ni! time buat buku merah tu..5 week 54kg..now 65kg! 11 kg naik ok...9bulan brape lah naik kan???????

family shila dari mama, makngah, makbusu and lain2 time ngandung naik total 20kg..agaknya shila ikut dieorg gak kot...huhu... tapi doakan shila n bby selamat lah tu jeee pinta..

so kpd sesiapa yg bjumpe terserempak or apa je ngan shila..jgn terkezuttttttt ye...yes,dads me! shila! hahahaha...malu pula..



2 comments:

Pupel Liyana berkata...

suka baca cerita orang pegnen sebab kita tak pegnen lagi, berkongsi kegembiraan orang lain dah cukup menggembirakan hati :)

shila berkata...

hehe..betul tu..insyallah..info ni dpt membantu kte sikit demi sikit wat masa akan dtg..same lah shila pun mcm awk jugak dulu dear ;)