Isnin, 17 Februari 2014

Uri kat bawah ?? yes, i'm! 30week

Assalamualaikum

dari tajuk kat atas taw dah kan apa shila nk story.. alhamdulillah now shila pregy dah 30 week..hanya beberapa minggu saja lagi shila akn deliver bby..

start usia kandungan shila 5 bln lagi shila dah taw uri shila di kedudukan di bawah bukan di atas seperti normal pregy.. tapi, time tu dokte kata xpe uri awk ni masih bole berpusing lagi..

last week shila wat 4D scan bby at Poliklinik Hidayah Jasin usia kandungan time tu 29 week..so dokte ckp uri awk Tahap 3..nampak mcm x kan berpusing ke atas dah..sbb awk dah 7 bln..

WHATTTTTT???

uhhhh ,no! dokte kata jln apa lg..czer lah puan! ok fine! time tu rasa jantung dah melayang kat bawah kaki bile dgr perkataan CZER!

Biasa shila mmg check up kerajaan pun..tp sbb kan berat bdn shila yg naik mendadak and seminggu 2x kali kene p amik tekanan darah semua huh tu p klinik biasa je check up sbb tkt kene marah! haha

then, rajin kan diri p scan 4D..ohhh bile dokte pulak ckp czer! mcm2 perasaan dtg..hari2 dok pk..

selalu jugak mimpi bkn2..pk kan nk mati je..heeeee.. tapi bile baca artikal semua wanita mati time bsalin di anggap mati syahid ..alhamdulillah terus x rasa tkt sgt lah...

cume terpk mcm ne keadaan Husna Safiya kalo mmy dia x de ye?????????

hahaha melalut sudah!air mata pun dah penuh kat mata ni bile menaip ayat2 emo ni..hihi...

tu lah shila bukan apa tkt sbb mcm2 shila dok baca tentang uri kat bwh ni.. buat keje berat x bole..lasak2 x bole ..bersama suami pun x boleh.. sbb boleh bahayakan bby and si ibu ;(

now shila dah 30week so dah sebln 2x shila kene p check up..esk lah shila akan p..hopefully lah shila x kene tahan wad!..

sbb..sapalah nk jaga mkn minum suami..si anak lagi..bosan jugak kalo dok hospital smp bsalin ni..


kwn2..doakan shila and bby selamat ye.. kalo shila x selamat, doakan shila semoga di tempatkan dikalangan org yg beriman dan diredhai Allah ;) 


Salam sayang utk dikenang , shila ;)

0 comments: