Ahad, 27 Mei 2012

32 week = 8bulan

Assalamualaikum

waduhhh..waduhhh...berabukkk sudah belog shilaaaaaa... :(  hehehe..walau x rajin update belog tp shila rajin gak bukak n singgah belog2 rakan yg lain.. 

alhamdulillah, skrg shila dah pun masuk 32 minggu = 8 bulan..skrg nk kata alahan tu..yessss,shila dah kene balik alahan2 mcm awal2 mengandung..muntyah2..pening2..

hari tu smp 4 bulan lebih dah ok alahan..now dah start kene balik.. ;(

berat badan???

ohhh jgn ckplah...itu sentiasa maintain NAIK je tak turun2...aiyoooooo...
sekarang baru 8 bulan tapi berat shila dah naik lebih 20kg taw...mcm ne nk kurus balik ni...!

heheheeee...tp apa2 pun shila paling risaukan bby nk keluar mcm ne.. hal maklum lah, 1st time nk  menjadi IBU lah katakan..

so skrg byk jugak shila dah kutip pegalaman2 bersalin dari makcik2 ,cousin2 serta kwn2..mcm2 ceritanya..

yesssssssssssssss, skrg excited nk bersalin tp dalam pada tu..aduhhh perasaan takut pulak nk alami..heheee..tp dah itu fitrah kejadian perempuan kan kan..

doakan shila n bby selamat bersalin ye..bby n shila sihat.amin...

2 comments:

armouris berkata...

terjumpa info ni, pasal berpantang selepas bersalin … sharing is caring :) - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

shila berkata...

tq ye syggggg..mmg kte nk sgt info2 berpantang..hehe